Ik droom te dromen

Dankbaar dat de Argentijnse muzikant Rene de Mar met mij het Open Podium van Park de Oude Kwekerij wilde bestijgen.

Ik heb genoten van deze improvisatie van mijn poëzie op muziek. Ook schreef ik een gedicht, geïnspireerd op zijn nummer Soñando soñar:

Martien Douw schreef in de Alkmaarse Courant de mooie woorden:

“Dan was er nog de Alkmaarse dichteres Apollonia. Zij trad op met Rene de Mar, een Argentijnse gitarist. Een mooie opvoering, waarin gesproken teksten samenvloeiden met gitaarspel en Spaanstalige zang. Een duet van geliefden leek het. Misschien onbedoeld. Zij wekten althans die illusie.”

Nogmaals dankbaar, droom ik verder.

Dichterlijke uitspattingen

Afgelopen weekend was mijn vuurdoop als dichter. Een vorm van uit de kast komen. Uit mijn pop kruipen. De Nachtvlinder transformeert mij blijkbaar tot een podiumdier.

Misschien is het slechts een tijdelijke uitspatting, maar ik genoot ervan. Ik ben heel dankbaar dat ik poëtisch mocht bijdragen aan drie heel bijzondere evenementen in één weekend.

Vrijdagavond legde ik met ‘Zin’ mijn poëtische ziel bloot in de Grote Kerk van Alkmaar.

Zaterdag gaf ik een workshop met Videolab Alkmaar op Festival KUUB (zie hier mijn eigen snelle blackout gedicht). Met dank aan Bibliotheek Kennemerwaard voor de afgeschreven grootletterboeken!
Blackout Poetry Lon Kuub 2018

“Misschien ontmoet haar hoofd U, zegt ze. Als ik wacht. Wilt u vriendelijk weer mij, tot nu toe… Hij kijkt mij aan. Opgetrokken wenkbrauwen. Op de buurt een blik. Zijn verstand fel.”

 

Zondag droeg ik het gedicht ‘fiets’ voor op Dode Vaderdag bij HAL25.

De Nachtvlinder is ontpopt

Op 20 mei streek De Nachtvlinder neer op IMPULS, de 3-daagse kunstmanifestatie bij HAL25 van 19 t/m 21 mei te Alkmaar.

Het podium S-BASE (Soft Body as A Search Engine) van ReMark zaait ideeën en oogst projecten. De Nachtvlinder transformeert de S-BASE tot een cocon waar gedachtes en ervaringen zich kunnen verpoppen en ontpoppen tot poëtische teksten en een gezamenlijk kunstwerk o.l.v. kunstenares Rosina Loocks. Met in-pop performance en sculpturen van Michiel Bakkum. Zo geven we De Nachtvlinder vorm.

Het thema was METAMORFOSE:
Hoe verandert de ruimte van de kunst jou, en andersom?
Hoe kunnen kunst en poëzie de ruimte transformeren?

De Nachtvlinder wil een vlammetje ontsteken waar dichters, schrijvers en anderszins poëtisch geïnteresseerden in en om Alkmaar op af komen om elkaar te leren kennen, werk te delen én te maken, en de liefde voor poëzie uit te dragen.

TREK presents: Sarong Banggi (One Night)

Vrienden en mede-theaterwetenschappers/performers meLê yamomo en Pepe Dayaw brengen Berlijn, Amsterdam en de Filipijnen naar Alkmaar.

Ze hebben me meteen geïnspireerd tot het concept TREK, dat het lokale met het internationale wil verbinden door de luxe-/basisbehoeften van kunst & eten.

meLê yamomo (performance and sound artist-scholar) and Pepe Dayaw (food and performance artist) talk, sing, dance, and cook about macro- and micro-histories of Filipino diasporas and musical movements. Friday 15 December in Stadskantine Alkmaar. << ENGLISH SPOKEN >>
Lees hier meer & zet jezelf op ‘aanwezig’!

Photo01.jpg

Co-creatie, wat is dat?

Afgelopen zaterdag was ik naar de conferentie ‘Co-creatie in het theater’ in Frascati te Amsterdam. Het resultaat is dit artikel.

Ik vind het steeds interessanter om me te verdiepen in dit ‘soort’ theater, al is het zo divers en uiteenlopend qua aanpak. Ben al eens naar ICAF geweest en was betrokken bij  Vadi-Nevadi en Ordinary People van Archa Theater en Inventory of Powerlessness van Edit Kaldor. Het komt niet voor niets op mijn pad, denk ik.

Het is in ieder geval een trend in beleid, theaters en opleidingen die aandacht verdient. Hoop er zo aan bij te dragen! En voor Frascati mag ik nog een uitgebreider artikel schrijven. Binnenkort meer…