Schrijf jouw Jaarsbrief op 28 december!

Hoe bepaal je je koers in het nieuwe jaar? Goede voornemens leggen vaak de nadruk op wat je ‘zou moeten’, maar welke voorwaarden kun je creëren om positieve dingen te laten gebeuren in 2019? Waar wil je aandacht aan besteden, ruimte voor maken? In de Workshop Jaarsbrief, vrijdag 28 december in SOEPP Alkmaar, schrijf je een compassievol kompas voor 2019.

workshop Jaarsbrief schrijven

De workshop Jaarsbrief is een manier om vorm te geven aan het experiment dat ik een aantal geleden met een goede vriendin was begonnen. We namen samen de hoogte- en dieptepunten van het jaar door en durfden uit te spreken wat we echt graag zouden willen. In plaats van een lijst goede voornemens, maakten we een voorspelling voor onszelf en schreven die op. Aan het eind van het jaar kwamen we erop terug. Het is heel leuk om te zien of je van koers bent veranderd, wat er uit je intentie is voortgekomen, en of je je kompas wilt bijstellen.

In één jaar kan er vanalles gebeuren en je hebt niet overal vat op. Soms zit er niks anders op dan ‘riding the wave’. Als je daarna in rustiger vaarwater komt, vraag je je af waar je bent gebleven. Voor mij en mijn vriendin bleken de woorden die we hadden opgeschreven een kompas om ons te oriënteren. 

Dit jaar kreeg ik een ingeving: zou het samen reflecteren en vooruitkijken, ook met en voor anderen werken? Daarom bedacht ik de workshop Jaarsbrief.

Ik geloof dat een Jaarsbrief geschreven met compassie je kan helpen waar nodig je koers bij te stellen in 2019, door je toekomstige zelf met een vriendelijke blik te bekijken en toe te spreken. Er is altijd weer een volgende golf in aantocht, maar je eigen kompas helpt je steeds weer je koers te bepalen.

Op vrijdag 28 december is het dan zover. Een avond voor jezelf, of met een zus of ouder, met een vriend of meer, in een gezellige, open sfeer. Je deelt wat je wilt, want misschien hebben we wat aan elkaars inzichten. Ik neem vragen, materialen en zelfs een typemachine mee om je te helpen stapsgewijs tot inhoud voor jouw Jaarsbrief te komen en SOEPP serveert ons een heerlijke maaltijdsoep, een kopje koffie/thee en lekkere hapjes (alles bio & vegan). Meedoen? Mail me: apolloniawrites@gmail.com

Je kunt je brief zo maken dat hij jou inspireert: misschien is het een bemoedigend handgeschreven briefje als van een vertrouwde vriend, misschien zijn het maar drie woorden, een collage of tekening, of juist strak uitgetypt. Je Jaarsbrief is een compassievol kompas en een basis voor een volgend reflectiemoment, eind 2019. Indien gewenst stuur ik je kosteloos halverwege en aan het eind van het jaar een herinnering aan jouw brief!

Met dichterlijke groet,
Lonneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s